2009.02.01. 14:10

A válság kancsukával veri a motoripart, gondok vannak a versenysportban, és bajok az utcai motorok között is. A határtalan hitelek országában sincs másképpen, az ingatlanpiac és az autók után a motorokon csattant az ostor: a Harley-Davidson értékesítései az utolsó negyedévben 58%-kal zuhantak.

Az éves eredményeket figyelembe véve 13,1%-kal kevesebb V2-est tudtak értékesíteni, ennek eredménye, hogy tovább csökkentik a korábban már meghúzott kvótát: 10-13%-kal kevesebb motort terveznek előállítani. A költségeket a gyártóhelyek és programok központosításával próbálják csökkenti, ezért óhatatlanul elbocsátásokra kerül sor. A gyári sajtóközlemény szerint 1100 alkalmazottól válnak meg.

Nem csupán a Harley felett suhog a korbács, a Polaris Industries is érzi a gondokat. A Victory Motorcycles gyártója szintén összehúzza magát: 460 emberük kerül utcára.

Kedves olvasóink, melyik céget mentenék meg szívesebben?

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.