Merre tart a Ducati?

2009.03.29. 11:42

A Ducati több új modellt ígért, korábbi nyilatkozataik szerint színesíteni kívánják az utcai motorjaik palettáját. Hogy a válság ellenére megőrzik-e kísérletezőkedvüket még titok, azonban tény, hogy a még elférne néhány gép a kínálatban.

A találgatás állandó – ágazati pletykák szerint olyan modellek várhatóak, amelyek az építőszekrény elve mellett, kevés fejlesztéssel, olcsón előállítható mutatós motorok. Oberdan Bezzi főfoglalkozású vízióművész az új Pantahot várja, az egykori középkategóriás levegős, sportos gép utódját. Az biztos, hogy a 696-os blokk köré akadna ez-az a nagy Ducati raktárban – Bezzi sikeres vízióit ismerve talán már dolgoznak is rajta a mérnökök.

Nem lenne meglepő, ha a másik elképzelése is valósággá válna: a jól értesült rajzoló egy murvára és porba való, a Derbi Mulhacénhoz hasonló Ducatit is felskiccelt. Aktuális lenne ennek a megjelenése, hiszen a gyár múltjában csodálatosan szép és rendkívül jól sikerült scramblerek voltak – a levegős 696-os motor ehhez is ideális lenne.

Luca Bar jobban megizzadt az álmában – ébredés után a Harley V-Rod Muscleval konkuráló Desmót rajzolt le. A térhálós vázzal épült L2-es kétségkívül imponáló, de nagyon merésznek kell lenni, hogy a Tricolore névre hallgató 1098 köbcentis blokk köré ezt odaálmodjuk.

Kedves olvasóink, önök szerint milyen gépekkel lep meg minket a Ducati?