Már a rendőrök is quadoznak

2009.04.09. 10:44

Paradigmaváltás a rendőrségnél: a sokáig üldözött és szekált quadosok végre lelki társra lelhetnek a hatóság embereiben. Az országban elsőként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság quadokat állított szolgálatba. A motorokat és a hozzájuk tartozó védőfelszerelést az Északerdő Zrt. adta át.

A cég és a BAZ megyei rendőrök még januárban írták alá együttműködési megállapodásukat. A Céljaik közösek: az erdő és a vadak védelme, az engedély nélküli fakitermelés megszüntetése, a jogtalan vadászat és az illegális szemétlerakás megakadályozása. További feladatuknak tartják a természetvédelmi zónákban engedély nélkül terepmotorozók és rendszám nélkül vagy illetéktelenül quadozók felügyeletét. E célok teljesítése érdekében megerősített járőrszolgálatokat hajtanak végre, amelyek a térségben egyúttal a közbiztonságot is javítják.

Tegnap kapták meg a rendőrök az új eszközöket dr. Cserép Jánostól, az Északerdő Zrt. vezetőjétől. Dr. Vereckei Csaba ezredes, megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy a darabonként három milliós Polarisokat a forgalom-ellenőrző alosztály speciálisan felkészített rendőrei használják majd. Kiemelte, hogy így olyan erdei utakra is eljuthatnak, ahová korábban szolgálati gépjárműveikkel képtelenek voltak. A 4x4-es hajtású Sportsman HO-k kihasználható előnye, hogy szélsőséges időjárási és terepviszonyok között is azonnal bevethetők és üzemeltetésük gazdaságos.

Kedves olvasóink, önök szerint milyen járművekre lenne még szüksége rendőreinknek?

Forrás: police.hu