Edzés nélkül is sikeres volt Rizi az IDM-ben

2009.04.29. 13:18

Sokáig nem lehetett tudni Rizmayer Gáborról, hogy rajthoz állhat-e idén a német IDM Superbike bajnokságon. Alig egy héttel a szezon rajta előtt létrejött a megállapodás, hogy a régi csapatával és egy új GSX-R 1000-el indulhat. A későn jött ajánlat miatt egyetlen tesztre sem volt lehetősége a csapatnak.

A pénteki szabadedzések során az új motort megpróbálták személyre szabni. Szombaton már nem volt több alkalom az ismerkedésre, hisz csak a két időmérő volt hátra. Ennek ellenére az első edzésen a 11. helyre kvalifikálta magát, mindössze 0.9 másodperc hátránnyal a gyári KTM mögött. Délutáni azonban nem sikerült javítania, így a 13. rajtkockába állhatott a vasárnapi versenyen.

Az első futam rajtját közepesen kapta el, rögtön a kanyarban belekeveredett egy bukásba. Az első kör végén tizennyolcadikként haladt át a célvonalon. A verseny közepére feljött a 14. helyig, ekkor jött el a „Dunlop”-osok ideje: a lassuló mezőnyben folyamatosan javítva, a verseny negyedik leggyorsabb körét megfutva a hatodiknak jött fel. A futamot a Yamahával versenyző Teuchert nyerte.

A második futamon Rizi jól rajtolt, az első kör végén Keymeulen mögött a nyolcadik helyen állt. A vezető bollyal tartott, de a Suzukiról letört a féktartályt rögzítő csavar és felpuhult a fék. Kis híján fel kellett adnia a versenyt, végül sikerült annyit állítania a féken, hogy használható legyen. A befutóig a 16.-ról sikerült feljönnie a 11. helyre - már nem tudott olyan gyors lenni, mint az első futamon.

Következő versenyt Oschreslebenben rendezik május 17.-én.

1. futam 1. Jörg Teuchert (D-Yamaha), 2. Werner Daemen (B-BMW), 3. Dario Giuseppetti (D-Ducati), 4. Stefan Nebel (D-KTM), 5. Roman Stamm (CH-Suzuki), 6. Gábor Rizmayer (HU-Suzuki), 7. Günther Knobloch (A-Ducati), 8. Lucas de Carolis (F-Kawasaki), 9. Julian Mazuecos (ESP-BMW), 10. Kai-Borre Andersen (NOR-Honda). 

2. futam: 1. Jörg Teuchert (D-Yamaha), 2. Martin Bauer (A-Honda), 3. Didier van Keymeulen (B-KTM), 4. Stefan Nebel (D-KTM), 5. Arne Tode (D-Honda), 6. Kai-Borre Andersen (NOR-Honda), 7. Roman Stamm (CH-Suzuki), 8. Werner Daemen (B-BMW), 9. Dario Giuseppetti (D-Ducati), 10. Lucas de Carolis (F-Kawasaki), 11. Gábor Rizmayer (HU-Suzuki). 

A bajnokság állása: 1. Teuchert 50, 2. Daemen 28, 3. Nebel 26, 4. Giuseppetti 23, 5. Bauer 20, 6. Stamm 20, 7. van Keymeulen 16, 8. Tode 16, 9. Andersen 16, 10. Rizmayer 15.