Talma ötödik az első edzésen

2009.05.02. 10:32

Talmácsi Gábor a dobogóra szeretne felállni az idény harmadik versenyén. Jó formában kezdte a hétvégét, tizennyolc kört tett meg a péntek délutáni szabadedzésen, és az ötödik legjobb időt érte el.

Gábornak könnyebb dolga lehet Jerezben, mint az idény első két versenyén, ezt a pályát ugyanis a téli tesztek miatt jól ismeri, csapata is tisztában van a megfelelő beállításokkal. Talma egyre magabiztosabban motorozik, az ötödik helye azt bizonyítja, hogy állandósította helyét az élmezőnyben. Az első edzésen a leggyorsabb a hazai szurkolók egyik kedvence, Alvaro Bautista volt, és rendkívül jó formát mutatott a japán Hondás, Aojama Hirosi is.

Talmácsi Gábor az első edzés után elmodta: „Jónak mondanám a mostani helyezésemet, és a köridővel is elégedett vagyok. Több problémám is volt az edzés alatt, nem tudtam egyforma időket motorozni. Kigyorsításoknál, amikor gázt adtam, néha úgy éreztem, hogy ledob a motor magáról. A porlasztással is volt gondunk az elején, de az utolsó körökre megoldottuk. Tanulnunk kell a mai tapasztalatokból, mert szerintem jó munkát végeztünk, és akkor holnap még gyorsabb lehetek, és a ritmusom is jobb lehet.” 

Az első szabadedzés élmezőnye:

1. Alvaro Bautista (Mapfre Aspar Team, spanyol, Aprilia) 1:43.429

2. Aojama Hirosi (Scot Racing Team, japán, Honda) 1:43.538

3. Thomas Lüthi (Emmi – Cafee Latte, svájci, Aprilia) 1:43.949

5. Talmácsi Gábor (Balatonring Team, Aprilia) 1:44:278