Az első sort elfújta a szél

2009.05.03. 08:59

A spanyol szurkolók ünnepe volt a jerezi időmérő: mind a három kategóriában hazai pilóta lett az első. Talmácsi Gábor a harmadik sorból indulhat a vasárnapi nagydíjon - a tizedik időt érte el a 250-es kategóriában.

Erős, viharos szél fújt a délutáni edzés alatt Dél-Spanyolországban, ami igencsak megnehezítette a pilóták dolgát. A 250-es kategória izgalmas csatájából Alex Debon jött ki győztesen, az első sorból még két honfitársa indulhat.

A Balatonring Team pilótája biztosan nem a legszebb emlékekkel távozott: az időmérő alatt rengeteget küszködött a körülményekkel, próbálta kihozni a maximumot az Apriliából, de közben sokszor szinte lefújta a viharos szél a pályáról. Tizedik lett, a harmadik sorból indul; egy jó rajt után nagyon szeretne a dobogóért küzdeni.

A 250 köbcentisek futama vasárnap 12:15-kor kezdődik Jerezben.

Gábor a következőket nyilatkozta: „Nagyon erős szél fújt, ez valóban komoly akadályt jelentett. A motorral nem volt nagyobb baj, jónak mondanám, és úgy érzem, hogy kiegyensúlyozott köröket tudtam volna menni vele versenykörülmények között, de valahogy a gyors körök nem akartak összejönni, sokszor ebben a szél akadályozott meg. Szerintem csak apróságokat kell változtatnunk a beállításokon, és akkor közelebb kerülhetek az előttem lévőkhöz. A kanyarsebességgel volt gondom, és a hátsó gátló beállításaival. Többfajta gumit is kipróbáltam, és a vázon is változtattunk, de nem éreztem tökéletesen magam a motoron.

Összességében azért elégedett vagyok, a harmadik sorból is van esélyem holnap, még a bemelegítés alatt próbálunk javítani a motoron.

Az időmérő élmezőnye:

1. Alex Debon (Aeropuerto Castello-Blusens, spanyol, Aprilia) 1:43.028

2. Hector Barbera (Pepe World Team, spanyol, Aprilia) 1:43.317

3. Marco Simoncelli (Metis Gilera, olasz, Gilera) 1:43.376

10. Talmácsi Gábor (Balatonring Team, Aprilia) 1:44:058