Talmácsi Gábor hetedik Jerezben 

2009.05.04. 10:43

Az utolsó kanyarban dőlt el tegnap a Spanyol Nagydíj 250-es kategóriája. 123 ezer fanatikus szurkoló előtt fergeteges csatát vívott egymással Bautista, Aojama és Simoncelli a győzelemért. Rengeteg előzést és izgalmas pillanatokat láthattak, a hazai nézők nem felejtik el egyhamar, amikor a célegyenes előtti utolsó kanyarban a japán megelőzte a közönségkedvenc spanyol pilótát.

Talmácsi Gábornak ezúttal nem volt esélye, hogy beleszóljon a dobogós helyezésekért folyó csatába. Egész hétvégén küszködött a beállításokkal, a vasárnapi bemelegítéskor is módosítottak még a motoron, mégsem lett az igazi.

Szombaton még reménykedett a Balatonring Team pilótája, de nem sikerült jól a startja. Keményen dolgozott a futam alatt, végül a hetedik helyen intették le. Ezzel továbbra is Gábor a 250-es kategória legjobb újonca az összetett pontversenyben.

Talmácsi Gábor elmondta: „Sokat törtük a fejünket a mérnökeimmel, hogyan oldjuk meg a beállításbeli problémákat. Főleg a motor hátuljával, a gátlóval volt gondom, de nem találtunk tökéletes megoldást. Még a bemelegítés alatt is sok mindenen változtattunk, tulajdonképpen ezek egy része segített a versenyen. Meglehetősen rosszul rajtoltam, utána kellett feljönnöm. Végül ez sikerült, volt, amikor kifejezettem élveztem a versenyt, a végén Locatellit is megelőztem, így a hetedik helyen intettek le. Megint pontokat szereztem, és ismét sok tapasztalatot gyűjtöttem. Ennek örülök, és legalább ilyen szinten akarom folytatni a vb-t.”

A Spanyol Nagydíj végeredménye:

1. Hirosi Aojama (Scot Racing, japán, Honda) 45:08.805 perc

2. Alvaro Bautista (Mapfre Aspar Team, spanyol, Aprilia) 0.132 hátrány

3. Marco Simoncelli (Metis Gilera, olasz, Gilera) 2.706 hátrány

7. Talmácsi Gábor (Balatonring Team, Aprilia) 25.906 hátrány 

A világbajnoki pontverseny állása:

1. Hirosi Aojama 58 pont

2. Alvaro Bautista 54 pont

3. Hector Barbera 43 pont

6. Talmácsi Gábor 28 pont