Talmácsi teleregény X

2009.05.15. 13:24

Talmácsi Gábor szerződésbontása meglepte a spanyol-magyar istállót, amely ennek ellenére Le Mans-ba utazott, hogy részt vegyen a Francia Nagydíjon. A csütörtökön megjelent sajtóhíreket, amelyek Talmával és Stefánóval szembeni szerződésszegéssel vádolják a Balatonring Team-et, a magyar csapat visszautasítja és minden alapot nélkülöző vádaknak tekinti. 

Sportkötelezettségeinek teljesítése céljából a magyar csapat teljes személyzetét és infrastruktúráját a Le Mans-i versenypályára szállította, hogy részt vegyenek a Francia Nagydíjon. A csapat alaptalannak ítéli pilótájuk, Talmácsi Gábor vádjait, amelyek az idényben nyújtott felszerelés illetve az anyagi eszközök szűkösségére hivatkoznak.

Egyik indokuk, hogy a pilóta az első három futamon kitűnő eredményeket ért el, amelyek nem jöhettek volna létre megfelelő technikai hátér nélkül. Megemlítették azt a bizalmat, amit a Balatonring Team vezetője, Jorge Martínez Aspar mutat Talmácsi Gábor irányába. 2007-ben a magyar pilóta mellett döntött, és az előző világbajnokság szerényebb eredményei ellenére idén a rendelkezésére bocsátotta a világbajnokság egyik legtapasztaltabb csapata, az Aspar Team segítségét, hogy akár világbajnokká válhasson az új, nagyobb kategóriában is. 

Harmadik kijelentése, amellyel igazukat támasztaná alá, az, hogy elismert és garanciákat is vállaló támogatókat szerzett: a Grupo Miltont, a Logostic Landet és a Sedesát, amely cégek támogatásával egy, kifejezetten az ex-világbajnok személyére szabott csapatot hozott létre. Ily módon a Balatonring Team teljes egyet nem értését fejezi ki a magyar pilóta és környezete által tanúsított hozzállással szemben; óriási csalódás számára a jelenlegi helyzet kialakulása.

Jorge Martínez Aspar a kialakult helyzetről elmondta: „Az az igazság, hogy semmiképpen sem számítottam ilyen reakcióra. Ebben az évben hoztuk létre az új csapatot kizárólag Gábor miatt. Nehéz volt a projektet kivitelezni, előrevinni, de egy pillanatra sem hagytuk abba a harcot, hogy a legjobb technikát és leghathatósabb támogatást nyújtsuk. Óriási csalódást érzek, hogy ebbe a helyzetbe kerültem és remélem, amikor mindezen túl leszünk, Gábor rájön, hogy milyen sokat tettünk érte. Természetesen a legkevésbé sem értek egyet a nyilatkozataival, és ha nem sikerül megfelelő módon megegyeznünk, meg fogom tenni a szükséges intézkedéseket, hogy megvédjem az érdekeinket.”