Órányira a Man-szigettől

2009.05.28. 14:26

Két nap múlva kezdődik a világ egyik legnagyszerűbb motorversenye, a százkettedik alkalommal megrendezett Isle of Man TT. Ez az utcai viadal az egyik legnehezebb és legveszélyesebb a világon – a pálya vonalát dombokkal, hidakkal, bukkanókkal és kanyarokkal teli közúton jelölték ki.

Csupán a legkiválóbbaknak adatik meg, hogy rajthoz állhassanak: Magyarországot idén is Bitter Sándor képviseli. Azoknak, akik sem versenyzőként, sem nézőként nem lehetnek ott, vigaszt jelenthet a Graham London új csemegéje, amely az Isle of Man TT hivatalos karórája.

A legendás márka a brit mechanika egyik remeke, a „The Chronofighter Tourist Trophy” kézi munkával, speciális igényeket figyelembe véve készül – mindössze száz példányban. Ironikus a rajta szereplő harmincas tábla, amely a szigeten helyenként érvényes sebességkorlátozásra hívja fel a figyelmet: ez természetesen a versenyzőkre nem vonatkozik. A számlapon szerepel a sziget címere is – mutatóként forog a három láb. Titán, szénszál és speciális nemesfém-ötvözetek alkotják, az árát egyelőre a hivatalos sajtóközlemény sem hozza nyilvánosságra.