Balázs egyre gyorsabb

2009.05.30. 22:21

Bőven a limitidőn belül teljesített az időmérő edzésen Németh Balázs, így ott lesz a vasárnapi Olasz Nagydíjon. A délelőtti szabadedzésen és a délutáni időmérőn is rengeteget javított, körről-körre egyre jobban érezte a kétütemű Apriliát. Végül 2 percen belüli idővel (1:59’132) a 22. helyen kvalifikálta magát élete első gyorsaságimotoros világbajnoki futamára.

A Balatonring Team 22 éves pilótájának nem volt más célja a mai napra, minthogy a pénteki ismerkedés után, megpróbáljon az időeredményekre is figyelni, és mindenképpen a limitidőn belül fejezze be az időmérő edzést. Ezt a célt végül gond nélkül teljesítette, ami nem kis bravúr, hiszen a világ legjobbjai, például Simoncelli, Faubel, Lüthi vagy éppen di Meglio mind-mind rosszabb helyről kezdhették életük első világbajnoki futamát, mint most Balázs.

Tegnap este a csapat mérnökeivel elemezték a számítógépes adatokat, főleg a fékpontok helyes megválasztására, a kanyarsebességre és a kigyorsításokra koncentrálva, ennek köszönhető, hogy majdnem 5 másodpercet javított pénteki idejéhez képest. Jorge Martínez Aspar, illetve a Balatonring Team mérnökei továbbra minden segítséget megadnak a csapat újoncának, sőt Aspar Úr még azt is felajánlotta, hogy ma este di Meglio adatait is megkapja Balázs, ez sokat segíthet a holnapi versenyen.

Németh Balázs a következőket nyilatkozata: „A fő cél a limit megfutása volt ma, ez sikerült! Holnapig még megnézzük az adatokat, és szerintem fogok tudni gyorsulni. Sőt, Aspar Úr azt ígérte, hogy este még megkapom di Meglio adatait, az övével összehasonlítjuk az enyémet, és ez is segít majd, hogy hol kellene másként menni. Edzésről-edzésre egyre jobban hozzászoktam a motorhoz, de azért még van mit tanulni. A versenyre azt kérte Aspar Úr, hogy egy nagyobb csoporttal próbáljak majd elmenni, mert tanulhatok tőlük, és akár húzhatnak is.”