Hármas magyar siker Mugellóban

2009.05.31. 16:51

Triplán is büszkék lehetünk Németh Balázs a 22. helyről kezdte a mugellói futamot, de a szakadó eső ellenére felküzdötte magát és 16.-ként gurult át a kockás zászló alatt. Hihetetlenül izgalmas versenyt vívtak a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájának indulói. Csak az utolsó kanyarokban dőlt el a győzelem sorsa - Pasini lett az első Simoncelli és Bautista előtt. Ezzel, az olasz pilóta jóvoltából a magyar Team Tóth megszerezte első GP győzelmét.

Ismét két honfitársunk volt a rajtnál: Tóth Imre, illetve a Balatonring Team új pilótája, Németh Balázs. A nehéz körülmények ellenére mindketten jól szerepeltek, Imi a pontszerző 15., Balázs pedig a 16. helyet szerezte meg - egy rossz rajt után csak egyetlen hellyel maradt el a pontszerzéstől, ami élete első világbajnoki futamán bravúros teljesítménynek számít.

Németh Balázs a verseny után elmondta: „Nem sikerült jól az elindulás, bár edzéseken próbáltam pár rajtot. Még nem sikerült teljesen hozzászoknom a motorhoz, mert ezzel máshogy kell rajtolni, mint a négyüteműekkel. Sikerült elég hamar felzárkóztam egy csoportra, akikkel tulajdonképpen végig együtt mentünk, és előzgettük egymást. Az utolsó három körben sikerült utolérnem az előttem lévő két pilótát, és végül még le is hagytam őket, így a 16. helyen futottam be. Végig próbáltam még jobban összeszokni a motorral, és úgy érzem, hogy a végére sikerült összebarátkoznom vele.”