Németh Balázs már készül a barcelonai pályára

2009.06.10. 16:13

Hétvégén Barcelona mellett folytatódik a gyorsaságimotoros-világbajnokság. A Katalán Nagydíj már a második alkalom, hogy Spanyolországba utazik a mezőny. Ez természetesen még nagyobb motivációt jelent a hazai pilótáknak, akik egyébként is meghatározó szereplői a sorozatnak. A 250-es kategóriára egyáltalán nem lehet panasza a szurkolóknak, hiszen öt versenyen öt különböző győztest avattak, vagyis izgalmakból, fordulatokból nincs hiány.

Németh Balázs, a Balatonring Team pilótája élete második világbajnoki futamára készül. Persze ez a pálya is teljesen új Balázs számára, ahogy az olasz is az volt – ráadásul a kétütemű motorhoz még hozzá kell szoknia. Mugellóban bizonyította, hogy nagyon gyorsan tud alkalmazkodni az új körülményekhez, hiszen egy nehéz, esős versenyen éppen csak lemaradt a pontszerzésről, a 16. helyen végzett.

Németh Balázs tisztában van vele, hogy óriási lehetőség előtt áll, és mindent megtesz, hogy a lehető leghamarabb világbajnoki pontot vagy pontokat szerezzen. Nyilatkozatában elmondta: „Remélem, hogy jól érzem majd magam az Aprilia nyergében és folytathatom a tanulást, a tapasztalatszerzést ebben a számomra teljesen új kategóriában. Az Olasz Nagydíjon már az első perctől kezdve tökéletesen tudtunk együtt dolgozni a csapattal, és főleg ennek köszönhető, hogy jól sikerült a bemutatkozás.

Azt hiszem, elégedettek lehettünk az olaszországi eredménnyel, sokat dolgoztunk, így rengeteget tudtam gyorsulni a hétvégén. Persze, jelentős különbség van a kétütemű és a négyütemű motorok között, még idő kell, hogy megszokjam az Apriliát. Sokat edzettem egyébként, hogy fizikailag jó formába kerüljek, és legalább ez ne nehezítse az alkalmazkodást az új motorhoz. Nagyon örülök a lehetőségnek, és már alig várom, hogy újra motorra ülhessek a Katalán Nagydíjon!"