Balázs, ha kell, fél kézzel is folytatná

2009.06.18. 15:11

Nincs szerencséje Németh Balázsnak - két napig több Asparos versenyzővel együtt Valenciában tesztelt volna a Balatonring Team pilótája, de a szerdai tesztnap legvégén, az egyik kanyarban megcsúszott a motor hátulja, és Balázs lerepült a gépről. A bal kezét ütötte meg a legjobban, és az első vizsgálatok szerint eltört a kézközépcsontja.

Balázs eddig mindkét világbajnoki futamát hibátlanul teljesítette, és tíz nap múlva már pontért vagy pontokért utazott volna Hollandiába, hiszen az asseni pályát szereti, ismeri.

Ez most veszélybe került: előbb a pálya egészségügyi stábja vizsgálta meg, majd egy valenciai kórházba szállították, ahol úgy döntött a Balázst kezelő világhírű Enrique Gastaldi doktor, hogy meg kell műteni a 21 éves pilótát.

Csütörtök délelőtt még több vizsgálaton kellett átesnie Balázsnak, és a tervek szerint kora délután műtik majd. Gastaldi professzor egyébként több élversenyzőt is kezelt már hasonló problémával, az ő szakértelme biztosíték arra, hogy Balázs a lehető legjobb ellátást kapja Valenciában.

Németh Balázs a vizsgálat után elmondta: „Nagyon sajnálom, ami történt, hiszen a sikeres tesztnap végén voltunk már. A motor beállításaira figyeltünk elsősorban, nem a köridőkre - így is megközelítettem di Meglio eredményeit. Az utolsó körök egyikében estem el, a négyes kanyarban, és azonnal éreztem, hogy nagy a baj a bal kezemmel. Ott a pályán is megvizsgáltak, aztán a kórházban, és ma reggel derült ki, hogy mindenképpen műteni kell. Annak nagyon örülök, hogy a csapat segítségével egy világhírű specialista végzi majd a műtétet.

Arról még korai beszélni, hogy mikor térhetek vissza, de aki ismer, az tudja, hogy az életem a motorozás, így soha nem adom fel. Egy álmom már teljesült idén azzal, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokságon indulhatok, azt akarom, hogy a lehető leghamarabb folytatódjon ez az álom, ha kell, fél kézzel is folytatom!”