5,7 milliót ért Batman motorja

2009.07.01. 14:23

Batman már nem a régi, tudja ezt minden rajongó, aki a képernyőre ragadva nézte az Adam West által megszemélyesített denevérember eredeti kalandjait. Gonosz emberek, intrikusok és világot elpusztítani vágyó őrültek jöttek minden epizódban, de Batmannak és hű társának, Robinnak nem okoztak gondot.

Kapcsolatuk jellegét ne firtassuk, foglalkozzunk érdemeikkel és csodálatos motorjukkal. Első gépük egy 1965-ös Harley-Davidson volt, de hamar kiábrándultak az amerikai márkából – a Batcycle nem lehetett elavult vas, ezért egy 1966-os Yamaha Catalinát vettek a sorozathoz, amit Dan Dampski és a Kustomotive alakított át.

A kétütemű, 250 köbcentis blokk dinamikusan mozgatta a film hőseit, látszólag az sem lassította, hogy az oldalkocsiba beszerelték Robin gokartját: ha kellett, az alsógatyáját kívül viselő segéd ezen száguldott az ellenség után.

A motor sokáig filmgyári raktárban porosodott, majd magángyűjteményben várt mostanáig: az E-bay internetes aukciós portálra felkerülve már másnap új gazdája lett – 29500 dollárt, vagyis 5,7 milliónyi forintot adott érte egy fanatikus rajongó.

Kedves olvasóink, ha önök lennének Batman, milyen motort vennének?