Németh Balázs pontra hajt

2009.09.06. 11:11 Módosítva: 2009.09.06. 11:23

Nagy izgalmakat hozott a San Marinó-i időmérő a 250 köbcentis kategóriában. Sokáig a pénteken is brillírozó Hector Barbera vezetett, de a kvalifikáció végén a Aojama Hirosi nyolc ezredmásodperccel jobb időt ment spanyol vetélytársánál, és megszerezte a pole pozíciót. A japán klasszisnak a idény 12. versenyéig kellett várnia, hogy az első rajtkockából indulhasson. Aojama nagy riválisa, Alvaro Bautista csak a nyolcadik helyet szerezte meg, így vasárnap nagyon össze kell szednie magát a spanyolnak.

A Balatonring Team magyar versenyzője, Németh Balázs a kvalifikáción a 19. helyet szerezte meg, amivel nem volt elégedett. A szombat délelőtti szabadedzésen jobb időt teljesített, és abban bízott, hogy ezt meg tudja majd dönteni a délutáni időmérőn.

Németh Balázs az edzés után elmondta: „Nem vagyok teljesen elégedett, mert reggel jobb időt teljesítettem, és abban reménykedtem, hogy az időmérőn tudok még javítani. A délelőtti szabadedzés végén két-három ember mögött tudtam menni, akik magukkal húztak, így jó kört tudtam teljesíteni. A kvalifikáción viszont egyedül kellett mennem, ezért nem sikerült javítanom. Az viszont optimizmusra ad okot, hogy a futóművel minden rendben van. Az időeredmények alapján közel állok az előttem lévőkhöz. A versenyen megpróbálok majd velük menni, és pontszerző helyen végezni.”