Dögszag terjeng Olaszországban

2009.09.24. 15:54 Módosítva: 2009.09.24. 16:15

Tragikus hír a kéthengeres motorok szerelmeseinek: felszámolásért folyamodott a Moto Morini – az egyik legizgalmasabbnak tartott olasz motorgyár csődbe jutott. Habár a termelés még nem állt teljesen le, a helyzet súlyos.

A Casalecchio di Reno-ban felhúzott gyár még nem csukott be, de 65 alkalmazottjának bérét képtelen kifizetni. Annak ellenére, hogy az első nyolc hónapban 300 gépet adtak el, súlyos anyagi gondjaik vannak – pedig ez a mennyiség negyvennel több, mint amit 2008 adott időszakában gyártottak.

Arról, hogy ez a cselekedet a vállalat eladását megelőző közgazdasági trükk, vagy tényleg a vég kezdete, még nincs információnk. Az biztos, hogy kár lenne a nagy múltú márkáért – a milánói EICMA motorshow-ig talán kiderül, mi lesz a Moto Morini további sorsa.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.