Négy mázsával egykeréken

2009.12.14. 15:17

Szeptemberben beszámoltunk a Triumph óriáscirkálójának morcosított változatáról, a Rocket III Roadsterről. A gép négymázsás, ennek ellenére úgy tűnik, hogy értő kezek között komoly dolgokra képes a 2294 köbcentis cruiser.

A vízhűtéses háromhengeres 148 lóerőt ad le, ám nem ez a paramétere a döbbenetes, hanem 221 Nm-es nyomatéka. A videóban is látszik, hogy milyen brutális erőt szabadít a hátsó kerékre: Kevin Carmichael stuntrider feltehetőleg a forgatás néhány perce alatt kivégezte a 240-es hátsó gumit.

A 2010-es fekete kiadáson megváltozott a korábban megismert futómű: a gép viselkedését feltehetőleg javítja a 120 milliméter rugóúttal bíró 43 milliméteres Kayaba fejreállított villapár. Hátra is ugyanennek a márkának a rugós tagjait szerelték, ezek 105 millimétert képesek berugózni. Opcióként elérhető az ABS, a két 320-as tárcsa fölé négydugattyús Nissin féknyergek kerültek. A hátsó kereket 316-os szóló tárcsa és kétdugattyús Brembo lassítja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.