Dühös gamerek, szelíd motorosok

2010.02.17. 14:29

Michael Atkinson ausztrál minisztert sokan meggyűlölték, miután motoros klub ellenes törvényeket hozott Dél-Ausztráliában. A rendelet szerint a hatóságok egyéni törvénysértések alapján is bűnszervezetként kezelhetnek bármilyen motoros csoportosulást – hasonló törvényt próbáltak foganatosítani a hetvenes években a Hells Angels ellen az Egyesült Államokban.

Atkinson aktuális nyilatkozata szerint nagyobb fenyegetettséget lát a számítógépes játékok elvakult rajongóiban, mint a törvényen kívüli motoros bandákban. Felszólalt hazája számítógépes játékokra vonatkozó szabályozásának szigorításáért: véleménye szerint nem elég erős Ausztráliában a cenzúra. Miután megosztotta aggodalmát a parlamentben, egy játékostól fenyegető üzenetet kapott.

„Úgy érzem, nagyobb veszélyt jelentenek a családomra és rám a számítógépes játékok megszállottjai, mint az illegális motoros bandák” – mondta Atkinson. „A motorosok nem lebzselnek a küszöbömön éjjel kettőkor, mint azt egy játékos tette.”

Ausztráliában jelenleg is számos erőszakkal, trágársággal, droggal és pucérsággal teli játékra vonatkozik a kereskedelmi tilalom.