Eladó a Ducati, vásárol a BMW?

2010.03.11. 13:49

Izgalmas pletykákat kaptunk Olaszországból: tárgyalások folynak a Piaggio Group és a Ducati egyesüléséről. Ez a lehetőség annyira nem is meglepő, hisz korábban már többször hallottunk találgatásokat egy nagy olasz szupercsapat létrehozásáról.

A rajongók talán elszomorodnának, de hosszú távon mindenkinek jó lenne: sikerrel vehetnék fel a versenyt a sokkal potensebb japán gyártókkal. A Vespa, a Gilera, az Aprilia és a Guzzi után biztos, hogy jól mutatna a bolognaiak neve a portfólióban, de félő, hogy vesztenének a rendkívül egyedi márkaarculatból.

Október óta az sem titok, hogy a Harley-Davidson nagyon szívesen megszabadulna az MV Agustától. Igazán komoly ajánlat még nem érkezett az exkluzív márkára, pedig csapnivaló 2009-es évük után az amerikaiak nagyon szeretnék, ha valaki bekopogna egy bőröndnyi pénzzel.

Az egyik lehetséges vevő Mario Moretti Polegato. Ő a büdös láb legnagyobb ellensége, hisz cége gyártja a Geox márkájú, speciális szellőzőrendszerrel ellátott lábbeliket. Tőkéje van, tapasztalata kevesebb – annál több a BMW-nek.

Igen, a bajor óriás is óvatosan érdeklődik. Ha jól belegondolunk, a vásárlás nem teljesen lehetetlen. Néhány éve a tulajdonukba került a terepmotorokat gyártó Husqvarna is, elképzelhető, hogy még egy presztízsmárka megfér a BMW szárnyai alatt. Olasz sajtóértesülések szerint az eladásról bővebb információkat március végén hoz nyilvánosságra a menedzsment.