Pótsisak a baleset után

2010.03.12. 10:41

Azok kedvéért, akik túlélik a balesetet, a neves német bukósisakgyártó érdekes akcióval rukkolt elő: szándékuk szerint nemcsak a baleset során, hanem a baj megtörténte után is gondoskodnak vásárlóikról. Frissen bevezetett szolgáltatásuk egyedülálló: a Schuberth Mobility Program keretében azok, akik az említett időpont után vásárolnak új C3, S1 Pro, R1 vagy J1 sisakot, egy esetleges esést követően az adott évben érvényes, euróban nyilvántartott listaár egyharmadáért vehetnek új Schuberth fejvédőt.

A Schuberth Mobility Program által kínált kedvezményes vásárlási lehetőség a sisak megvételétől számított három évig érvényes, és Magyarországon kizárólag azokra alkalmazható, amelyeket a Schuberth hivatalos importőrénél és a programban részt vevő viszonteladóknál vásároltak.

A bukósisakok hasonló elven működnek, mint a személyautók gyűrődőzónái: baleset során a külső és a belső sisakhéj szerkezete deformálódik, így nyeli el az ütközés energiáját. Ezek a szerkezeti változások, sérülések ritkán vehetők észre, a bukósisak többé mégsem lesz képes tökéletesen ellátni védőfunkcióját. Mindez azt jelenti, hogy csak egyetlen baleset során képesek megfelelő védelmet nyújtani; bármilyen bukást vagy egyéb, a sisakot érő jelentős erőhatást követően a fejvédőt ki kell cserélni. Ez sajnos pluszkiadást jelent, s különösen fájó, ha a dédelgetett, szép és drága kedvenc helyett kell újat – lehetőleg ugyanolyan jó minőségűt – vásárolni.

Az új sisaktulajdonosoknak nem kell mást tenniük, mint regisztrálni a program internetes oldalán. Ha balesetet szenvednek, a sérült sisakot a vásárláskor kapott számlával, a regisztrációt igazoló dokumentummal és a rendőrségi baleseti jegyzőkönyvvel együtt le kell adni abban a hivatalos Schuberth márkakereskedésben, ahol a fejvédőt vásárolták.

A vásárló új sisakot választhat magának ugyanabból az ár- és típuskategóriából, amelybe a sérült is tartozott. Az új termék ismét regisztrálható a Schuberth Mobility Programban.