Erősít a BMW klán: kémfotón az új Husky

2010.04.28. 13:09

Kanadai újságírók vették észre ezt a fekete motort a sok egyforma terepgép között: a pályán az új, 450 köbcentis Husqvarna MX tesztje zajlott. Felirat nincs, csak az éles vonalakból összeálló idomok segítenek. Szakértőknek a blokk is árulkodik, hisz ugyanaz a tajvani, Kymco által gyártott 52 lóerős egyhengeres, mint amit a BMW G450X-be szerelnek.

A bajorok 2007-ben azzal a céllal vásároltak meg az egykor svéd, majd olasz kézben levő gyárat, hogy a Husqvarna terepes tapasztalatát a saját kisköbcentis gépeiken kamatoztassák. Ezen a prototípuson jól látszik az alkatrész-cserebere is: nem csak a DOHC blokk, hanem a speciális lengővilla is közös.

A képek a malpensai Crossodromóban készültek, ahol Andrea Bartolini és Alex Salvini tesztelte a szériaérettnek tűnő prototípust. Jelen volt Pierluigi Zampieri fejlesztőmérnök is, aki a két pilóta tapasztalatai alapján a Husqvarna finomhangolását végezte. A motor premierje akár néhány héten belül megtörténhet, ágazati pletykák szerint az esemény az enduro világbajnokság következő fordulójakor várható.

Képek forrása: Canadian Motorcycle Rider