Harley: szinte már mindent bezártak

2010.05.03. 15:33

Hiába a javuló gazdasági mutatók, a Harley-Davidson Inc. még mindig bajban van. Az amerikai motorgyártó figyelmeztette alkalmazottait: fennáll a veszélye annak, hogy végleg elköltöznek az 1903 óta otthonuknak számító Milwaukee-iból.

A cég szóvivője, Bob Klein elmondta, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel, hisz ha nem sikerül a több millió dolláros hiányt csökkenteni, radikális lépésekre lesz szükség. Az USW (United Steelworkers) egyelőre nem kommentálta a bejelentést – feltehetőleg meggondolják a választ, ami 1320 tagjukat érintheti.

A bejelentés több beszállítónál is pánikot okozott, hisz a milwaukee-i üzem bezárása és a kapacitás Yorkba történő áthelyezése nem csak a HD alkalmazottait érintheti. Többek között a Tomahawk szélvédőgyártó is veszélyben van – náluk 375 munkavállaló sorsa bizonytalan.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.