Megverték a benzinkúton, de a motorja megmaradt

2010.05.25. 10:00

Három csuklyás, símaszkot viselő férfi támadt április 28-án, este tíz órakor a dél londoni Shell benzinkúton üzemanyagot vásárló motorosra. A huszonhat éves áldozatot lerángatták a Yamaha R6-ról, megrugdosták a földön, de végül bepánikoltak, és elrohantak. A kutasok ölbe tett kézzel nézték végig az esetet: egyikük azt mondta, nem volt ideje segítséget hívni, egy másik azt hitte, csak játékból verekednek.

A motoros épp távozóban volt a töltőállomásról: már sisakja is rajta volt, amikor motorjához érve mellé léptek támadói. A rablás eredeti koreográfiája szerint a csuklyások közül kettőnek a motorost kellett volna vernie, miközben a harmadik beindítja a Yamahát és elhajt vele. Az áldozat azonban erősebbnek bizonyult: kivédte a csapásokat, feltápászkodott a földről és lelökte motorjáról a bűnözőt.

A motor kulcsait és a riasztó távirányítóját már nem sikerült elvennie: a támadók a nem várt ellenállás láttán pánikba estek és elrohantak.

A biztonsági kamerák az egész esetet rögzítették. Miután a motoros konstatálta, hogy a veszély elmúlt, megkérdezte a kutastól, hogy a rendőrök ide értek-e már. Meglepő választ kapott: „Nem, nincsenek, nem hívtam őket. Azt hittem, csak játszotok.”

A rendőrség a Yamaha zárainak és riasztójának lecserélését tanácsolta a motorosnak, hogy a banda a későbbiekben ne tudja könnyű szerrel meglovasítani a gépet.