A Hells Angels-re vadásznak a német miniszterek

2010.05.28. 13:35

Csütörtökön kétnapos tanácskozást kezdtek Hamburgban a német tartományi belügyminiszterek: a rendőrök fokozottabb védelmére tesznek erőfeszítéseket. A rendőrség alkalmazottait ugyanis az elmúlt hónapokban rendkívül sok, súlyos sérülésekkel járó támadás érte.

Ugyan a legtöbb támadásért tüntetők és focihuligánok felelősek, a szövetségi belügyi tárca vezetője mégis a motoros kluboknak üzenne hadat: fő célpontjuk a Hells Angels és a Bandidos.  A két csoport az elmúlt években többször összecsapott, egymással folytatott harcuknak a lakosság körében is voltak áldozatai. Több klubtag életét vesztette, sokan pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A belügy szerint a motorosok a szervezett bűnözéssel, a kábítószer-kereskedelemmel és a prostitúcióval is szorosan összefonódtak – a vádak szerint az ismétlődő összecsapások során a rendőröket sem kímélték.

Hírügynökségi értesülések szerint a miniszterek megállapodtak abban, hogy tárgyalásokat kezdenek a különböző „törvényen kívüli” motoros klubok betiltásáról. Mindezen az a tény sem változtatott, hogy a Hells Angels és a Bandidos a konferencia előestéjén látványosan elásta a csatabárdot, és a nyilvánosság előtt békét kötött egymással.