Esett az eső, folyt az olaj

2010.06.02. 14:42

Nehéz hétvégén van túl az IDM-ben versenyző Rizmayer Gábor. Sokat vártak a Nürburgringtől, de sajnos nem lett szerencséjük.

Pénteken a szabadedzést vizes pályán kezdték, de gyorsan felszáradt az aszfalt. A csapat hamar megtalálta a jó beállításokat, hiszen ez az egyik pálya, ahol Rizi már pályacsúcsot ment. Másnapra csak a két különböző hátsó rugóstag tesztelése maradt – nyugodtan várták az időmérő edzést.

A szombati tréningen a motornak furcsa hangja volt, Gábor hamarabb kijött. A szerelők nem találtak semmi rendelleneset, visszaküldték a pályára. A bemelegítő kör alatt azonban kiderült, hogy valóban baj van, ezért tíz perc után befejezte az első időmérőt. Blokkot cseréltek, majd ismét kiment és javított is idején, ám a motor nem volt olyan erős és kezelhető, mint az előző. Az egész tréning során különböző beállításokkal kísérleteztek, de nem értek el javulás – ennek ellenére sikerült a tizedik rajthelyet megszereznie.

A reggeli edzést  ismét esőben futották. Gábor hamar  ráérzett a pályára és vitte magával Juhász Dávidot is, aki nála is jobbat ment, így ő lett az edzéselső, Rizi pedig a második.

Az első verseny szárazon indult. Rizmayer a tizenharmadik helyről kezdte meg a felzárkózást, de a hetedik helyen motorozva elcsúszott a célegyenes végén. Vissza tudott állni és ment még két kört lábtartó nélkül, de már nem volt esélye a pontszerzésre, így kiállt. Dávid tizenharmadik lett, nagy versenyben megszerezte idei első pontjait.

A második rajt előtt észrevették, hogy szivárog az olaj. Gyorsan kicserélték a hibás tömítést, de Rizi már csak a rajtrács legvégéről indulhatott. Hatalmas lendülettel vágott neki a versenynek, amit egy bukás miatt az első kanyarban azonnal leállítottak. Az új startnál már a tizedik helyről indulhatott. Negyedikként fordult, de a motor nem volt az igazi, folyamatosan csúszott hátra. Végül a gép leállt, kénytelen volt pont nélkül távozni.

Rizmayer a futam után elmondta: „Sokat és jól dolgozott az egész csapat, sajnos mégsem látszik az eredményeken. Most lesz egy kis szünet, fel tudunk készülni a következő versenyre, ahol remélhetőleg több szerencsénk lesz.”