Sebestyén a sóderágyig repült

2010.06.14. 07:25

A motorversenyzéshez ideális időjárás fogadta Jerezben a Spanyol Bajnokság mezőnyét. A reggeli bemelegítő edzésen Sebestyén Péter teljesítménye bizakodásra adott okot, remélték, hogy igazán jó verseny elé néznek.

A versenyen Peti a 18. helyről várta a lámpák szabad jelzését. Miután zöldre váltott, kilőtt. Négy pozíciót azonnal sikerült javítania, máris pontszerző helyen motorozott. A csatározás tovább folytatódott a bolyban – a 7-14. helyért folyt a küzdelem. Sebestyén mindaddig tartotta a lépést, amíg a célegyenes előtti gyors, jobbos kanyarban a motor hátulja megindult alatta, ő pedig a sóderágyban landolt.

A védőfelszelések megóvták, csupán jobb könyökét ütötte meg, de Apriliája rendesen összetört. A verseny számára véget is ért. Sebestyén Péter elmondta: „Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült befejeznem a versenyt, pedig ezen a hétvégén jól alakultak a dolgok. Folyamatosan gyorsultam, a motorom is rendben volt. Az esésnél beütöttem a jobb könyökömet és a fejemet, de a sisak meg a bőrruha megóvott a komolyabb sérüléstől.”

Roberto Favaro menedzser hozzátette: „Nem erre az eredményre számítottam az edzések alapján, de ilyen a motorsport, az esés mindig benne van a pakliban. Először megállt bennem az ütő, amikor láttam, hogy mi történt, szerencsére Peti fizikailag teljesen jól van, de a motorról mindez nem mondható el.”