Tény? Rossi a Ducatinál!

2010.07.03. 14:32

3

Hivatalos bejelentés még egyáltalán nincs, azonban az MCN angol szaklap tényként hozza le hasábjain, mi több, címlapján: Rossi aláírt a Ducatihoz. A britek nem nagyon szoktak viccelni, feltevésüket a világbajnokság legmélyebb bugyraiba is belelátó bennfentesekkel igazolják. Valentino Rossi versenyeztetésének természetesen vannak kisebb-nagyobb anyagi vonzatai: a kontraktus állítólag 15 millió euróról szól. A pletykák szerint a Fiat szívesen együtt mozdulna a Doktorral, ami közvetve megmentheti a Ducati Superbike világbajnokságon induló gyári csapatát: ha a Marlborónak kell kitermelnie a pénzt, a szebb napokat látott Xerox Ducati megszűnhet létezni.

RossitoDucatiMCN

Az olasz sztármotoros Yamahával való élő szerződése idén, pályafutása legfélresikerültebb szezonjában jár le. A kilencszeres világbajnok 1997-es debütálása óta egyetlen futamot sem hagyott ki a júniusi mugellói futamig, ahol nyílt lábszártörést szenvedett. Azóta nem ült motoron, csapattársa sorra nyeri a versenyeket. A hírek szerint Rossi döntésének egyik fő mozgatórugója éppen ő, Jorge Lorenzo volt: Valentino nem akar a továbbiakban a spanyollal egy alakulatban versenyezni. Már amennyire egy csapatnak lehet nevezni őket: az utóbbi években mindennemű információcserét megtagadtak egymástól, a Fiat Yamaha légterét plafonig érő fal választotta teljesen ketté.

„Biztosan tudom, hogy Rossi aláírt a Ducatihoz. Egy hónappal ezelőtt lehetetlennek tűnt ez a lépés, és mégis, Rossi vörös motoron fog motorozni jövőre.” – nyilatkozta az MCN-nek a bizonyos bennfentes. A hivatalos bejelentésre az ezen a hétvégén tartandó Katalán nagydíjon kerülhet sor.