Újabb kisrepülőgép zuhant le

2010.07.12. 15:55

Jobb, ha nem ülünk kisrepülőgépre – tegnap este újabb légi baleset történt, az éppen feltámadni készülő Highland motorgyár három vezetője életét vesztette. Mats Malmberg, Damian Riddoch és Chase Bales Tulsából szállt fel – a repülőgépet vezető Bales a becsapódás előtt a rádióban üzemanyag-problémára panaszkodott.

A motorgyártó céget Svédországban alapította Malmberg. A kezdetben bemutatott sajátos V2-es koncepció a KTM kéthengereséhez hasonlított – a pletyka szerint két olyan mérnök fejlesztette, aki ott volt az LC8 tervezésének kezdeti fázisainál.

Egyhengereseket is gyártottak, de a cég nem aratott átütő sikert. A közelmúltban Oklahomába átköltözött manufaktúra sorsa most kétséges – az olyan izgalmas nullszériás típusok, mint a Highland Street Tracker lehet, hogy sosem jutnak el a sorozatgyártásig.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.