Stoner elhagyja a Ducatit

2010.07.13. 09:25

610x

Nincs szükség több találgatásra: a felek hivatalosan is megerősítették a hírt, miszerint Casey Stoner a 2011-es szezont egy gyári Honda RC212V nyergében fogja teljesíteni. Jól érezte magát a Ducatinál, köszön is nekik minden szépet és jót, de elérkezettnek látta az időt, hogy új kihívásokat keressen. A jövőbeli kalandokat a Hondában látja megtestesülni.

„Muszáj köszönetet mondanom a Ducatinak, hiszen hatalmas lehetőséget kaptam tőlük az elmúlt négy évben: versenyezhettem, és sokszor nyerhettem is. Elég nagy kockázatot vállaltak akkor, amikor leszerződtetek, hiszen 2006 év végén egy senki voltam. Azóta nyertünk egy világbajnokságot, és persze volt jó pár futamgyőzelmünk is.” – mondta Stoner, a hivatalos sajtótájékoztatón.

svSTONER wideweb  470x370,0

Már hónapokkal ezelőtt felmerült, hogy 2007 világbajnoka Hondával versenyezhet a jövőben. Bár új kihívásokra hivatkozik, a döntésben vastagon benne van a tavalyi incidens: Stoner lebetegedett, futamokat hagyott ki, mire a csapat főszponzora, a Marlboro bocsánatkérésre akarta kényszeríteni az ausztrált – egyesek arról beszéltek, hogy a cigarettagyár szimulálással vádolta Casey-t. A tüske a mai napig ott van Stonerben, ő maga mondta, hogy 2009 nyara óta megváltozott a hangulat a boxban. A hondás érzelmeket tovább erősíthette, hogy 2010-től a HRC színeiben dolgozik Livio Suppo, a Ducati MotoGP projektjének korábbi csapat menedzsere, aki mind a mai napig legendásan jó kapcsolatot ápol Stonerrel.

Nem küldenek el azonban senkit a jelenlegi felállásból, azaz nem Pedrosa vagy Dovizioso helyére, hanem melléjük szerződtetik le az ausztrált. A jelek szerint, ha minden pénz összegyűlik, háromfős csapatot indíthat jövőre a Repsol Honda. Ha a Repsol tőkeinjekciója mégsem lesz elég erős, Andrea Dovizioso kiválhat a trióból, és egyszemélyes szatellit csapatban indulhat – ha így lenne, a Honda ígérete szerint megkapná ugyanazokat a fejlesztéseket, mint Pedrosa és Stoner.

Casey Stoner húsz futamgyőzelmet szerzett ducatis pályafutása alatt, 2007-ben meggyőző fölénnyel nyerte meg az összetett pontversenyt.