Zuhogó eső, fájós láb

2010.08.25. 12:03

Kevés motorozási lehetőség és változékony idő fogadta Rodeo Ride 34 versenyzőjét a legendás asseni pályán. Pénteken csupán két szabadedzést tartottak, így Rizmayer nem sok mindent tudott kipróbálni. Több csapat számított erre a helyzetre, ezért két héttel ezelőtt már gyakoroltak a holland bajnokság futamán.

A szombati első edzésen a 17. helyett sikerült megszereznie Rizinek. Délután kipróbált egy másik hátsó gátlót, de nem tudott javítani, így csak a 20. helyről várhatta a rajtot. A pole pozíciót Veneman szerezte meg a Ginhoven és Neukirchen előtt.

A verseny idejére esőt jósoltak, de az első futam még szárazon indult. Rizi nem tudott sokat javítani, csak 16. lett. Mivel a vendégversenyzők nem kapnak pontot, így helyezése 4 pontot ért.  A második rajtot már megzavarta a kellemetlenkedő időjárás. Egy kör után le kellett állítani a versenyt az eső miatt; később rövidítettek a versenytávon is. Keymulen már a bemelegítő körben elesett az új,puha keverékű gumija miatt. Rizi jól rajtolt, de már az első körben elfékezte magát, majd elhagyta a pályát, így nagyon visszaesett. Végül 18. lett.

Gábor a verseny után elmondta: „Nehéz hétvége volt. Sajnos a lábsérülésem még mindig hátráltat, ami látszik a köridőkön is. Bár az edzésen sikerült megfutnom a tavalyi időmet, de ez kevés volt, a mezőny sokat lépet előre. Remélem, hogy Hockenheimben már nem hátráltat semmi, és végre újra a mezőny elején lehetek.”