Nolan N85: újabb tesztsiker

2010.08.31. 11:49

A sporttúra fejvédőt ezúttal a német túramotoros szaklap, a Motorrad & Reisen tette próbára; a magazin tesztelői számos pozitív tapasztalatot szereztek, s végül öt csillaggal jutalmazták a modellt.

A Motorrad & Reisen szerint az N85 az olasz formatervezés jellegzetes példája, de a típus nem csupán a dizájn miatt vonzó választás. A felvétel nem a legkönnyebb, de ha már a helyére került a sisak, a kivehető és mosható Clima Comfort bélés kiemelkedő kényelemmel örvendezteti meg az N85 tulajdonosát. A cikk kiemeli, hogy a bélés kialakítása miatt a Nolan újdonsága jól választás a szemüveget viselő motorosok számára is. Megemlítik azt is, hogy a típust számos praktikus kiegészítővel látták el az olasz mérnökök: egyszerűen használható beépített napellenzővel (VPS), párásodásgátló plexivel (NFRS), kivehető arcpárnákkal, a sisak állrészére rögzíthető szélterelővel, valamint kényelmes és pontos beállítást biztosító Microlock csattal.

A német tesztelők dicsérik az N85 csendességét és huzatmentességét, valamint a Nolan kommunikációs rendszerét, az N-Comot, amelynek beszereléséhez szinte mindegyik N85 gyári előkészítéssel rendelkezik. Az N-Com headset mobiltelefonnal, GPS navigációval, MP3-lejátszóval és PMR rádióval is összeköthető, illetve lehetővé teszi a vezető és utas közötti, menet közbeni kommunikációt.

A Nolan N85 számára nem ez volt az első elismerés a szaksajtó részéről: a Motorrad összehasonlító tesztjén „Nagyon jó”, a PS magazin tesztjén pedig „Jó” minősítést szerzett a típus. A Nolan N85 megvásárolható az EuroMotor Kft. üzletében (1134 Budapest, Lehel u. 17./ b). További információk a (+36-1) 877-4430-as telefonszámon, az iroda@euromotor.hu email címen és a www.euromotor.hu honlapon.

(X)