Karnyújtásnyira volt a pontszerzés

2010.09.13. 07:32

A22A9600

Tizenhatodik lett, így épphogy lemaradt a pontszerzésről Sebestyén Péter, a Right Guard Racing Team fiatal versenyzője a spanyol bajnokság legutóbbi futamán. Az albacetei pályára még egyáltalán nem köszöntött be az ősz, közel harminc fokos kánikulában motorozott a mezőny.

Sebestyénék szakmai fronton is erősítettek ezen a hétvégén, megszerezték maguknak Daniele Giani telemetriás mérnököt, aki rengeteget segített a magyarnak. Gianinak több mint tíz éves tapasztalata van, korábban az Talmácsi Gábort csúcsra segítő Aspar Teamnél dolgozott, egy időben Sergia Gadea motorjából olvasta ki az adatokat. Giani segítségével felpörögtek az események, fele annyi idő alatt találták meg a helyes beállításokat.

Péter szombaton a huszonnegyedik időt érte el az időmérőn, a vasárnapi bemelegítő edzésre más sikerült javulnia, ott a tizennegyedik helyen zárt.

IMG 1839 c

A versenyen is folyamatosan darálta be az előtte hajtókat, és bár akadtak technikai problémái a motorral, végül épphogy lecsúszva a pontszerző helyről, a tizenhatodikként fejezte be a versenyt.

„Sok mindent kipróbáltunk a hétvégén, és nagyon sok tapasztalatra tettünk szert, ami fontos lesz a jövőben.” – mondta Péter a verseny után. „A tizenkettedik helyig egyben volt a mezőny, de nem sikerült az utolsó körben megfognom az előttem haladót, így végül pont nélkül fejeztem be a versenyt. Úgy érzem, mindent megtettem, amit lehetett. Ha ennél többet vállalok, akkor az valószínűleg bukáshoz vezetett volna.”

„Keményen dolgoztunk egész hétvégén, és Daniele tapasztalata, munkája nagyon sokat segített, hogy gyorsabban megtaláljuk a helyes irányt a beállításokat illetően. Nem állunk meg, dolgozunk tovább. Csak így lehet eredményeket elérni.” – értékelte a spanyol hétvégét Roberto Favaro csapatmenedzser.