Ducati: Istennek tetsző motorok

2010.09.16. 08:31

A legfelsőbb körökben építi kapcsolatait a Ducati. A legutóbbi történések bizonyítják, hogy az olasz motorgyártó mostantól isteni védelmet élvez: Castel Gandolfóban, XVI. Benedek pápa nyári rezidenciáján adták át a Corpo della Gendarmeria dello Stato della Città del Vaticano, vagyis a Vatikáni Csendőrség számára a két Ducati Multistrada 1200-at.

A rendfenntartó szervezet a híres Svájci Gárda mögött, a második vonalban teljesít szolgálatot. Feladatuk elsősorban nem a pápa védelme, hanem a közbiztonság és a közlekedés folytonosságának fenntartása a vatikáni utakon.

Az átadáson a Szentatya mellett jelen volt Carlo Bonomi, Andrea Bonomi és Gabriele Del Torchio – ők a Ducatit képviselve büszkén adták át a kéthengeres motor kulcsait.

Tudták, hogy 1939-ben a ČZ motorgyár is készített tizenkét 500-ast a Vatikánnak? A legenda szerint csodálatos fehér-arany gépek sosem jutottak el a pápához – a csehek felültek egy csalónak, aki a motorok nagyjával örökre felszívódott.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.