90 milliót egy motorért?

2010.10.28. 11:06

A legendának ára van, és vannak, akik fizetnek is érte: a Brough Superior motorkerékpárok értéke évről évre emelkedik. 2008-ban már rekordösszegért kelt el egy SS100, de a jelenlegi 286 ezer fontos, vagyis 90 millió forintos ár nagyjából a duplája az akkori maximumnak. Szakértők szerint az értéket a hihetetlen technikai állapot, és a teljesen tiszta előélet indokolja.

Az aukció a Haynes Nemzetközi Motoros Múzeumban zajlott, az angliai Sparkfordban. A Brough mellett több más gép is elkelt. Nagy sikere volt például egy 1954-es BMW RS54-nek is, ami 143 ezer fontot, vagyis 45 millió forintot ért egy gyűjtőnek.

Az árverésen nemcsak motorok szerepeltek. A címvédő Formula 1-es világbajnok, Jenson Button is túladott egy Volkswagen kisbuszon és a Honda S600-as sportautóján.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.