A Mercedes szponzorálja Rossit

2010.11.17. 21:36

1a

2011-től új éra kezdődik a Ducati MotoGP csapatának életében – mi több, az a valenciai, esemény utáni tesztelésekkel már el is kezdődött. Akinek Valentino Rossija van, mi több, aki Valentino Rossinak akar motort építeni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia – valószínűleg sokkal nagyobb költségvetéssel fog futni a vörösök jövő évi projektje, mint bármelyik korábbi a csapat történetében.

A Ducati és az AMG Mercedes a Los Angelesben tartott közös modell leleplezésen jelentették be az együttműködést. A Ducati Diavel és az új Mercedes CLS 63 AMG közötti résből maga Ola Kallanius, az AMG igazgatója tartott beszédet, melyben elmondta, ők lesznek a 2011-es Ducati MotoGP Team főszponzora, és kiemelte, ugyanazokat az értékeket képviseli a két cég, így az együttműködés biztosan eredményes és harmonikus lesz.

2

A rendezvényen ott volt a Ducatihoz 2009-ben szerződő Nicky Hayden, Valentino Rossi csapattársa is. „Nos, ha ez a szponzor motorom, és ez meg itt a szponzor autóm, akkor valamit nagyon jól csinálok.” – mondta az amerikai a sajtótájékoztató végén.

3

A pletykák szerint egyébként Hayden meglehetősen jókedvében van, mióta hivatalossá vált, hogy újra Rossival dolgozhat. „Biztos vagyok benne, hogy az idei teljesítményem nagyban hozzásegítette Valentinót ahhoz, hogy a Ducati mellett döntsön. A szatelit csapatok is nagyot fejlődtek idénre. Szerintem Rossi remekül fog menni az új motorral, és nyerni fog. Ez pedig remek lesz a MotoGP-nek és a csapatnak egyaránt.”

valentino rossi 05

Valentino Rossi vállát a héten műtötték meg, az orvosok szerint a februári tesztre teljesen felépülhet.