Baj van az új Ninjával?

2010.12.16. 17:07

Nagyszabású visszahívási akciót indított a Kawasaki USA: az összes értékesített, és az összes szalonban álló, még el nem adott 2011-es ZX10R-t begyűjtik, a tulajdonosoknak a teljes, újkori vételárat visszafizetik. Nagy a baj?

Egyelőre nem tudni. A Kawasaki sajtóközleménye elég szűkszavú, sőt, állítják: ez nem is klasszikus visszahívás, csupán meg akarnak győződni róla, hogy a nagy becsben tartott tulajdonosok valóban világszínvonalú, csúcstechnológiájú motort kapnak kézhez.

Mivel az Egyesült Államokba más specifikációjú, 180 lóerős modelleket szállítanak, nem zárható ki, hogy az európai ZX10R-eket nem érinti a rejtélyes hiba.

Ennek ellent mondó hírek jönnek azonban Angliából, ahol az ünnepélyes motorbemutatót egyelőre ismeretlen időpontra halasztják. „A nagyon sikeres katari sajtóbemutató után a 2011-es Kawasaki ZX10R Ninja európai debütálását kénytelenek vagyunk elhalasztani, amíg a gyár meg nem oldja az ominózus technikai problémát.” - mondta a Kawasaki UK.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.