Végre egy izgalmas Honda

2010.12.24. 13:20

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az amerikai Cobra Engineering csodás csemegét tervez a Honda VT750S alapjain – a hírverés nem volt kamu, máris itt az RS, az elmúlni készülő évtized egyik leggusztusosabb V2-ese.

Az utángyártott alkatrészekkel foglalkozó amerikai cég nem változtatott a látványterveken, meghagyták a kellemes 45 lovas vízhűtéses blokkot, csupán a körítés változott a 750-es köbcentis motor körül. Több modellt is terveznek jövőre, de az idei első két átépítőkészlet is szívdöglesztő: Denny Bergnek hálásak lehetünk az RS750 Scramblerért és Trackerért.

A finoman terepesre hangolt Scrambler a legendás Honda 305 CL77-et idézi meg, ami a hatvanas évek végének az egyik legsikeresebb külföldi motorja volt Amerikában. A festés, a nyereg és a tank mind a múltra utalnak – a Cobra jó érzékkel csempészte vissza a stílusjegyeket.

A Trackernek is van elődje: a nyolcvanas években Ricky Graham és Bubba Shobert rendkívül sikeres versenyzőnek számított az AMA Grand National Series dirt track bajnokságában. A Honda kék-fehér-piros színkombinációja sokak retinájába beégett – az ízléses gép nagyon hasonlít a földpályán keresztben csúszó ősére.

Az átalakítókészlet ára egyelőre ismeretlen.