Magyarok a világbajnokságon

2011.01.27. 09:32

imi1

Talmácsi idei szereplése továbbra sem tisztázott, az azonban biztossá vált, hogy a Supersport világbajnokságnak legalább két magyar indulója is lesz: a tavalyi csonka szezon után a Team Toth idénre teljes szezont tervez, és nem csak ifjabb Tóth Imre kap lehetőséget bizonyítani.

A csapat 2011-es SSP-s indulása sejthető volt, azonban idősebb Tóth Imre decemberi bejelentése mégis meg tudta lepni a közönséget. „Idén teljes szezont tervezünk, és nem csak Imre fog motorozni a Team Toth színeiben. Egy másik pilóta is esélyt kap, és bár a neve egyelőre nem publikus, annyit elárulhatok: ő is magyar.” – mondta id. Tóth a Totalbike-nak a Fékezzrövidebbet! külsős blogunk szervezte bulin.

imi2

Most, hogy nyilvánosságra hozták a világbajnokságra nevezők listáját, már tudjuk, hogy Németh Balázs volt az eddig titokban tartott versenyző. Tóth és Németh Honda CBR600RR motorokkal teljesíti a 2011-es szezont.

nemeth balazs.png

A motorblokkokat egy dán cég készíti fel a szezonra – ők tuningolják Robbin Harms gépét is. „Sajnos már nem fogunk tudni tesztelni a versenyek előtt, hiszen már február elején Ausztráliába kell szállítani a motorokat. Nem tudom, hogy fogunk szerepelni az első versenyeken, hiszen rengeteg beállítást kell kipróbálunk, hogy kiismerjük a Hondákat. A telemetriásunk is új, neki is össze kell szoknia a versenyzőinkkel, és mindennek tetejében meg az is ott van, hogy Balázs egy éve nem ült motoron” – nyilatkozta id. Tóth a Totalbike-nak. A CBR-eket Végh János és Tompa Tamás fogja szervizelni. A csapatot a Honda Hungary és a Wilker Honda támogatja.