JTG, a spanyolok új reménysége

2011.03.01. 15:11

A Jotagas neve ismerős lehet a tengeri teherhajózás kedvelőinek, de 2011-től már nem csak a hajóskapitányoknak kell figyelni a cégre: a spanyol cég JTG néven kiadja a 24 hónapja fejlesztett motorkerékpárját. A korábbi pletykákat megerősítette a gyár: áprilisra érkezik a két rendkívül könnyű gép.

A sajtóközlemény szerint a 250-es enduró 100 kiló alatt lesz, míg a 300-as triál mindössze 65-öt nyom. Mindkét gép blokkja egyedi fejlesztés, gyártásuk Spanyolországban történik majd. A gyártás az Alcañiz melletti ipari parkban lesz, amely közvetlenül a Motorland Aragón versenypálya mellett található.

A JTG száz százalékban spanyol tulajdonban van, információnk szerint az alkatrész-beszállítók zöme is belföldi – Félix A. Casas ügyvezető szerint rendkívül fontos a hazai lehetőségek kihasználása, így a tervezésbe bevonták a zaragozai egyetem diákjait és oktatóit is. A kétütemű blokkal szerelt motorokkal először a versenypályákon szeretnének bizonyítani – a fejlesztésbe éppen ezért bevonták Jordi Tarrés triál- és Miki Arpa endurólegendát.