Európai motorgyártás: német vezető

2011.03.25. 12:10

Új elnököt kapott az ACEM, az Európai Motoripari Szövetség. A feladatot 2007 óta a KTM vezetője, Stefan Pierer látta el, utódjául Hendrik von Kuenheimot választották a brüsszeli székhelyű szervezet március 23-i ülésén.

A szakember már bizonyította rátermettségét, hisz amellett, hogy 2009 óta ő volt az ACEM alelnöke, a tavalyi év végéig sikeres vezetői munkát folytatott az IMMÁ-nál (International Motorcycle Manufacturers Association – Motorkerékpárgyártók Nemzetközi Szövetsége) is.

Az 1959-es születésű szakembert sokan a BMW-től ismerik, hisz ő a cég motoros szakágának az elnöke – családi kötődése rendkívül erős, hisz a hetvenes évektől édesapja, Eberhard von Kuenheim is a gyár vezetésével foglalkozott.

A beiktatás után az új elnök elmondta, hogy céljuk továbbra is az európai márkák gazdasági helyzetének megszilárdítása és a negatív üzleti helyzet leküzdése. Kiemelte: a biztonságos és környezetkímélő motorkerékpárok gyártását továbbra is fő feladatuknak tekintik.

A leköszönő KTM-es Stefan Pierer alelnökként folytatja, társa ebben a pozícióban a piaggiós Leo Francesco Mercanti lesz.