Nagyon nagy, nagyon zöld

2011.04.01. 08:37 Módosítva: 2011.04.01. 08:41

Gyerekkorukban ilyenre vágytak, most megépítették felnőtt méretben: Harley Evo motor, 45-ös első kerék és méregzöld szín – ez a Green Machine. A nyolcvanas évek klasszikus triciklije inspirálta a Parker testvéreket, akiknek a műhely sarkában porosodott egy ilyen, két karral irányítható járgány.

Shanon és Marc Floridában üzemeltetnek chopper műhelyt, ám szívesen építenek tényleg sajátos gépeket; korábban az Akira című rajzfilmben szereplő motort ésa Tron Lighcycle-t is legyártották. Az 1340 köbcentis léghűtéses 80 km/h-val képes hajtani a hátsó, kormányzott kerekeket – Parkerék bíznak benne, hogy más mintázatú hátsó gumival engedélyt kapnak a helyi közlekedési hivataltól, hogy utcán is használhassák triciklijüket.

Az építők elmondták: „Magunk sem gondoltuk, hogy ennyire figyelemfelkeltő lesz a Green Machine. Az emberek imádják, mindenkinek a kölyökkora jut eszébe. Nekünk is nosztalgikus, hisz az arányosan felnagyított gépen pont olyan az üléshelyzet, mint a gyermekek triciklijén – igaz, a Harley motor sokkal szórakoztatóbbá teszi.”