Ez fogja lenyomni a CBR250-et?

2011.04.19. 05:58

Ugyan hivatalos források még nincsenek róla, de egy biztos: a képen látható motorkerékpár egy teljesen új Yamaha modell. Elképzelhető, hogy az indiai piacra gyártott 150 köbcentis R15 frissítése, de külföldi lapértesülések szerint sokkal valószínűbb, hogy a Yamaha ezzel a 250 köbcentis géppel akarja visszaszerezni vásárlóit a kisköbcentis szegmensben.

A koncepció egyébként meglehetősen hasonlít az indiai piacon jelenleg is futó, az ottani eladások döntő többségét kitevő R15-re. Az olcsón fenntartható, takarékos kismotort – költséghatékonysági szempontok miatt – ott helyben szerelik össze, sportos kinézete és gazdaságossága miatt igazi kedvenc a fiatalok körében. A most megjelent CBR250 azonban – drágább árfekvése ellenére is – vásárlókat csábíthat el a cégtől.

Az egyhengeres, negyedliteres sportmotor érkezését régóta pedzegetik a Yamahánál, az utóbbi időben pedig az is egyértelművé vált, hogy a majdani modell az R15 alapjaira épülhet. A képen látható koncepció a százötven köbös változathoz képesti sportosabb megjelenésével, osztott nyergével és masszívabb lengővillájával tökéletesen megfelel ezeknek a pletykáknak.

Ugyanezt a motorkerékpárt egyébként már tavaly decemberben is látták tesztelés közben: az indiai források akkor mind arról beszéltek, hogy ez lehet a következő generációs R15, amit 2011 januárjában mutatnak majd be. Ez a debütálás azonban soha nem történt meg – ez is valószínűsíti, hogy valójában az YZF-R250 érkezésére vár a világ.