Nagyköbcentis sportrobogó a Hondától

2011.04.25. 12:28

35610

Kiszivárogtak a Honda New Mid kódnéven futó koncepciórobogó látványtervei. Nem titkoltan a sportos vonalat célozzák a mérnökök, így a T-Maxnak állítana ellenfelet az új Honda.

Nincs olyan piaci szegmens, amiből a Honda ne akarná kivenni a részét. Kis és közepes csettegőjük már van, a luxusrobogók között a Silverwing gyűjti az eladásokat. Sportrobogójuk viszont még nem volt, így aki feszes futóművű, jól kanyarodó, meggyőző menetteljesítményű japánt akart, kénytelen volt a Yamaha T-Maxot választani.

35611

A New Mid pletyka szinten már hónapok óta itt van a köztudatban, azt azonban senki nem gondolta, hogy ilyen ütemben halad előre a projekt. A képeken látható látványterv a Silverwingnél sokkal sportosabb, kisebb légellenállású, könnyebb, keskenyebb motort sejtet. Ennek persze ára is lesz: kevesebb lesz a szélvédelem, várhatóan a tároló rekeszek száma és űrtartalma is sovány lesz – épp úgy, mint a T-Maxon.

Egyelőre semmiféle hivatalos információ nem szivárgott ki az új robogóról, azonban egyes értesülések 600-750 köbcenti közötti lökettérfogatról, kéthengeres soros elrendezésről és a VFR1200-ból megismert duplakuplungos megoldásról beszélnek.