Németh Kornél megmutatta a cseheknek

2011.05.10. 12:00

Több magyar versenyző részvételével zajlott hétvégén az első Cseh Nyílt Bajnoki motocross forduló. Németh Kornél az MX1 kategória dobogó-várományosaként utazott Pacovba, ahol már a hét közepén tesztelni tudta motorját. A WP Havasi által felkészített teleszkóppal megerősített motor nem hagyta cserben a szezon első állomásán: az összetett első helyét szerezte meg az 5000 néző előtt zajló viadalon.

A kimondottan jól sikerült kvalifikációt követően Kornél első és második helyezéssel tudott győzni a cseh bajnokság első hétvégéjén. Az időmérőn másfél másodperccel gyorsabbat ment, mint a többiek; az ígéretes kezdet szép folytatást hozott. Annak ellenére, hogy Jiri Capelák rövid ideig átvette tőle a vezetést az első futamon, egy körrel a vége előtt Kornél már ismét az élen járt és első helyen ért célba. A második startja nem úgy sikerült, ahogy tervezte, de a tapasztalt versenyző később mégis az élre tudott állni. Az erős motor azonban sokat kivett belőle, a futam végére elfáradt és végül visszacsúszott a második pozícióba.

A tempómmal nem volt baj, az nagyon is rendben volt, csak a kondimon kéne még egy kicsit javítani! De ez szerencsére könnyebb feladat, mint a tempón fejleszteni, szóval az elkövetkezendő napokban, hetekben azon fogok dolgozni, hogy a kiváló iramot bírni tudjam majd a futamok végén is.” – nyilatkozott a hazai MX klasszis. A dimbes-dombos, technikás pálya feladta a leckét a versenyzőknek. Amit Kornél a kiutazása előtt mondott, be is igazolódott, vagyis helyzetüket a motorok gyorsításaitól, fékezéseitől kihullámosodott pálya nehezítette.

Ahogy számítottam rá, igencsak kigödrösödött a pálya, nagyon nehéz volt rajta versenyezni, de a futóművem nagyon jól dolgozott. A motorral is meg voltam elégedve, talán egy kicsit túl erős is volt, így az utolsó tíz perc nem ment olyan könnyen, mint ahogy elterveztem. Gondolkodom rajta, hogy a legközelebbi futamra kicsit visszaveszek a motorerőből, mert ez kikészíti egy-egy futam végére az embert.” – mondta el Kornél.

A németországi Koblenzben élő Németh Kornél hét közepén érkezik Magyarországra, hiszen versenynaptárában egy magyar futam, a hódmezővásárhelyi megmérettetés következik, mely a magyar bajnokság második fordulója. Szurkolóit ráadásul már szombaton is láthatják Korit motorozni, hiszen a kaposvári születésű tehetség egy különleges MX- és bicajos találkozón vesz részt Monoron. Aki szeretné ellesni Kornél profi mozdulatait, vagy akár tanácsokat kérne a versenyzőtől, ott a helye a We Love Dirt! rendezvényen!

Cseh Nyílt Bajnokság 1. futam, végeredmény (MX1)

1. Németh Kornél / KTM

2. Mihek Martin / KTM

3. Jiri Cepelak / Yamaha