Honda Vision: olcsó és keveset fogyaszt

2011.05.11. 13:15

A Honda nem új fiú a robogók piacán: az 1954-es Juno K óta több mint százmilliót gyártottak. Legsikeresebb modelljük az 1958-ban megjelent és máig gyártott Super Cub: ebből 60 millió darabot készítettek eddig.

Az Vision logikus felépítésében magában hordozza a hagyományt, de a CBS fékrendszer és a PGM-FI befecskendezés a mai modern technikát képviseli. A 110 köbcentis gépecske ennek ellenére nem divathullámokra építő mulandóság: a Honda a mindennapi közlekedőket és a takarékosságra törekvő ingázókat szólítja meg.

A gyáriak ígérete szerint a fogyasztás rendkívül alacsony, egy liter üzemanyaggal 52 kilométert tehetünk meg. A tervezés során ügyeltek a praktikus tárolóhelyek kialakítására és az utasülés kényelmére is.

Az OHC vezérlésű robogó ára még nem ismert, de alacsony, sokak számára elfogadható árcédulát ígérnek. Az acélvázas, 102 kilós Vision természetesen dobozzal is felszerelhető – a praktikussága mellett a környezetre is figyeltek, hisz a katalizátoros léghűtéses teljesíti az EURO3 normát.