A Hondánál is tesztelik a 2012-es csúcsgépet

2011.05.19. 08:26

honda 1000cc jerez stoner 1

A Ducati után a Honda is pályára küldhette a 2012-es MotoGP versenymotorját. A teszten versenyzőként csupán Casey Stoner vehetett részt: egyik csapattársát műtik, a másikra pedig nem biztos, hogy jövőre is igényt tartanak.

Casey Stoner rengeteg információt gyűjtött a keddi teszt során: természetesen sok beszélni való nincs a motorról, de az első tapasztalatai pozitívak. Az első sikereken és ragyogó időjáráson felbuzdulva a HRC a szerdai napon tovább folytatta a tesztprogramot a jerezi pályán – tehát elvetette azt a lehetőséget, hogy Daniel Pedrosa sérülése és a tesztelési lehetőségek igen korlátozott száma miatt inkább spórolnak a kilométerekkel, míg a spanyol felépül.

honda 1000cc jerez stoner 4

Pedrosát a francia GP-n elszenvedett kulcscsonttörése miatt egyébként még szerdán megműtötték – jött a kommüniké a csapattól. Daniel néhány napos gondolkodás után döntött így: a hosszú távú terhelhetőség szempontjából korrektebb lett volna várni és pihentetni a kart, azonban az operáció után a spanyol szinte egyből motorra ülhet, nem kell több versenyt kihagynia. A katalán futamhétvégén való indulása persze így is kétséges.

Valószínűleg nem véletlen, hogy a HRC-trió harmadik embere, Andrea Dovizioso nem kapott lehetőséget az új versenygép tesztelésére. Az olasz szerződése az idei év végén lejár, meghosszabbításáról egyelőre nem beszél senki. Mi több, menedzserét, Simone Batistellát privát körülmények között Fausto Gresinivel, a San Carlo Honda csapatfőnökével látták tárgyalni a napokban. Bár Doviziosónak voltak erős fellendülései az utóbbi szezonokban, a négy gyári hondás közül jelenleg ő a leggyengébb láncszem.