Jön az egyhengeres Triumph?

2011.07.13. 16:22

Terjed a pletyka, hogy az Indiába települő Triumph ismét kisköbcentis utcai motor gyártását fontolgatja. A gyár a fejlődő országok piacain népszerű 350-es kategóriát célozza meg a tervezett modellel, amely Street Single néven kerülhet forgalomba. Hírek röppentek fel a gép brazíliai gyártásáról is, amit Thaiföldön készített alkatrészekből szerelnének össze. Az állítólagos bemutató 2012-ben várható.

A pletykák szerint az egyhengeres vízhűtéses motor vezérléséről négy szelep gondoskodik majd, hengerűrtartalma pedig piactól függően 267 és 350 köbcenti között lehetne. A sokféle lehetséges változat egyikét sem cáfolták vagy erősítették meg.

Biztosak lehetünk, hogy az egyhengeres több piacon népszerű lehet, ha olcsón adják – igaz, a kategória és a gyártási hely alacsony árakat feltételez. Az angol cég kínálatában a négyütemű egyhengeres nem lenne példátlan: a hetvenes évek egyik legformásabb scramblere a Triumph Trail Blazer 250 volt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.