Tisztelet a tűzoltóknak

2011.07.22. 11:52

Motoros felvonulást és koncertet szervez a Tűzoltókért Alapítvány augusztus 8-án az öt évvel ezelőtti Műegyetemi balesetben elhunyt, valamint minden szolgálatteljesítés közben életét vesztett tűzoltó emlékére.

Öt év telt el azóta, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kigyulladt lőterének oltásánál három tűzoltó életét vesztette. Az alapítvány ezzel a rendezvénnyel szeretne tisztelegni néhai kollégáik emléke előtt - adta hírül a Lánglovagok Hírügynökség.

A koncertet augusztus 8-án a Műegyetem rakparton rendezik meg a magyar zenei élet jeles képviselőinek közreműködésével. A rendezvény fővédnökségét Tarlós István főpolgármester vállalta el.

A motorokból és tűzoltóautókból álló menet a tervek szerint 16 órakor indul a Hősök teréről a Műegyetem rakpartra. A megemlékezés 18 órától kezdődik az egyetem épülete előtt, amelyet koszorúzás, majd emlékkoncert követ.

A Tűzoltókért Alapítvány kéri, hogy ezen a napon minden parancsnokság méltó módon emlékezzen meg saját halottairól: helyezzék ki a fekete zászlót a parancsnokság épületére és a tűzoltóautókkal a szertárakból kiállva 18 órakor 30 másodpercen át kéklámpával és szirénaszóval tisztelegjenek a hősi halált halt, és szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltók emléke előtt.