Ha egy tervező álmodozhat

2011.08.20. 18:06

Meglehetősen érdekes irányba kalandozott el motortervezés közben Min Seong Kim dizájner.

Ezen a furcsaságon még a sportmotorhoz képest is szembetűnő a vezető pozíciója. Ez a Hyundai neve alatt futó pixel-motor ugyanis kizárólag a tankra fekve vezethető. A két kar pozíciója miatt sem lehetne másként utazni vele, a védelmi rendszerként üzemelő ketrec pedig egyenesen tiltja, hogy felüljünk menet közben.

Ez a ketrecszerű biztonsági megoldás már első ránézésre sántít itt-ott. Az ütközés erejét biztosan tompítaná, de hacsak nem kap egy biztonsági övet, vagy valami ahhoz hasonlót a gép, akkor mit sem ér, hisz miért lenne jobb, ha három darabba szel ez a két ív annál, hogy lerepülsz a motorról.

A két óriási abroncsot egy hathengeres hajt, melyen csupa nagybetűvel ott díszeleg a HYUNDAI-felirat. A koncepció szép lett, és látványos. Egy apró probléma van még vele, mégpedig az, hogy a fantáziarajzon a motoros Suzukis védőruhát visel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.