Dugó ellen 80 kiló

2011.09.13. 11:57

A Frankfurti Autószalonra jutott a motorokból is. A Husqvarna bemutatta legújabb tanulmányát, a fiataloknak szánt, rendkívül karcsú elektromos supermotót, a Concept E-gót. A 80 kilós gépecskével azokat a környezettudatos fiatalokat szólítanák meg, akik leginkább a dinamikus városi közlekedésre keresnek megoldást.

35 milliméteres, egyoldalas első villa megdöbbentően néz ki. A látványhoz csodásan passzol a szintén féloldalas hátsó lengővilla – a piros-fehér motor sokkolóan filigrán: izgalmas lenne, ha hasonló kialakítással tényleg az utcára kerülne.

Az elektromotorról és az akkumulátorokról egyelőre semmi hír, nem tudni, mit szerelne a BMW tulajdonában levő Husqvarna az E-góba. A bajorok rendkívül tudományos elektromos robogójából kiindulva nem szűkölködnek a tudományos fejlesztésekből – ha eljut a szériagyártásig, biztos, hogy valóban modern hajtással látnák el a pengevékony városi motort.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.